Pages Menu
Categories Menu

Posted on jan 22, 2022

Välj rätt moped – tips

Välj rätt moped – tips

Mopedklass, märke och typ av motor är några faktorer som spelar in när du ska bestämma vilken moped du ska köpa. Valet kan ibland vara mer kluvet än du kanske tror från början och du behöver guidning för att välja rätt.

Här får du användbara tips inför mopedköpet – häng med!

Utgå från behov och livsstil

Precis som när du köper en bil behöver du basera ditt köp av moped på olika faktorer som avspeglar din livsstil. Det innebär att du bör satsa på en modell som passar bra in på den typ av behov du har i vardagen. För när du ska teckna trafikförsäkring ska också dessa aspekter ligga till grund för upplägget. Det är nämligen lag på trafikförsäkring för svenska fordonsägare eftersom det är en trygghet för såväl dig som andra trafikanter.

Är tanken att använda mopeden till all vardaglig körning såsom till jobbet, skolan och affären? Då gäller det att ha en trygg och pålitlig moped som inte sviker i första taget. Här finns det många alternativ på marknaden att välja bland och det bästa är att jämföra olika modeller. Du kanske bor i storstan? Då är det mer angeläget att välja en elmoped som är ett miljövänligt alternativ.

Priset – en avgörande faktor

Din initiala inköpsbudget för mopeden spelar självklart en viktig roll när du kommer till det slutliga valet av modell. Även när det gäller samma typ av moped kan priset variera stort mellan tillverkare och din budget får styra köpet.

Många väljer att köpa en begagnad moped från antingen en privatperson eller handlare, vilket innebär att priset reduceras avsevärt. Det gäller dock att säkerställa att mopeden håller vad som utlovas och att den är i säkert skick.