Pages Menu
Categories Menu

Posted on sep 5, 2018

Eldrivna mopeder – Fordonet för stadsbon

Eldrivna mopeder – Fordonet för stadsbon

Mopeder kräver inte väldigt mycket kraft och är, relativt till andra fordon, billiga. Man behöver därför inte kompromissa med prestanda när man väljer att köpa en elmoped. En elmoped utgör ett billigare och miljövänligare alternativ till en traditionell moped, men bibehåller kraften som en bensindriven moped har. De senaste åren har marknaden för elmopeder vuxit stort och det kan vara svårt att veta vad man ska välja. Har man ont om pengar kan man använda sig av t.ex. zmarta för att hitta ett passande lån och köpa sin drömmoped. Denna artikel kommer att gå in på några exempel på bra eldrivna mopeder som går att hitta på marknaden just nu. Som tur är så är dessa mopeder inte dyrare än vanliga mopeder.

Drax Stealth

Drax Stealth är den snabbaste mopeden som Drax erbjuder. Med bra stötdämp och stora hjul är det väldigt bekvämt att köra runt på denna moped. Den är i princip ljudlös, även när man accelerar upp till stora hastigheter. Något dyrare pris på denna, men det är en stilig moped med en hel del kraft.

Vessla

Vessla är ett svenskt alternativ till mopedentusiasten. Tack vare den eldrivna motorn är den knäpptyst. Vessla har två körlägen, Fast och Eco. Med fast kan man nå en maxfart på 45km/h, medan Eco använder mindre laddning. Vessla har två batterier som räcker upp till åtta mil sammanlagt. Man måste dock byta ut batteriet manuellt när det ena tar slut. Man kan få statligt stöd för denna moped och spara flera tusen kronor på sitt köp. En perfekt moped för den svenska innerstadsbon.

NIU N1

Denna eldrivna moped från Kina är perfekt för den med en hårdare budget som ändå vill ha ett ordentligt fordon. Batteriet går lätt att ta bort och ladda upp på denna moped, jämfört med andra elmopeder. Den är bekväm och man får lätt plats med en passengerare bakom sig. Motorn är från Bosch och erbjuder fantastiskt bra acceleration och är självklart väldigt tyst. Maxfarten på NIUs N1 är 50km/h och batteriet räcker i hela sju mil. Mopeden är designad för att förenkla transport i stora städer såsom Hong Kong och erbjuda ett utsläppsfritt alternativ för detta.

Fordonet för stadsbon

Elektriska mopeder är ett utmärkt alternativt fordon, särskilt för den som bor i en stor stad. I städer såsom Hong Kong och Tokyo börjar de bli allt mer populära eftersom de är så bekväma att använda sig av. De är även billigare och mer effektiva för kortare avstånd. Detta har lett till att elmopeder exploderat i popularitet på senare tid och trenden verkar fortsätta även idag.