Pages Menu
Categories Menu

Posted on mar 29, 2020

Finansiera din moped

Finansiera din moped

Ska du köpa moped för första gången eller har du kanske redan en som du vill byta ut mot en nyare modell? Att köpa moped är för många väldigt spännande, men det är också mycket som man måste tänka på innan man börjar kika på annonser eller besöka en mopedhandlare. Du behöver först och främst säkerställa att du uppfyller kraven som finns för att du ska få föra fram mopeden, men du måste också hitta ett sätt att finansiera den.

Det finns både dyra och billiga mopeder på marknaden. Detta gäller såväl andrahandsmopeder som sprillans nya alternativ. Man kan säga att detta är något som gäller för i stort sätt alla fordon. Du kan hitta bra och riktigt snygga begagnade bilar till låga kostnader, men du kan också köpa grisen i säcken. Säkerställ att du har den kunskap som krävs om du vill titta på ett begagnat alternativ eller ta med dig någon som kan hjälpa dig.

Finansiera mopeden med hjälp av ett lån

Det tveklöst bästa är alltid att försöka spara ihop pengarna till mopeden själv, men ibland har man inte möjlighet, tid eller lust. I dessa fall kan man istället finansiera med hjälp av ett lån och det finns flera olika låneformer att välja mellan.

Smslån – Smslån riktar sig till den som behöver låna ett litet belopp och som har en god återbetalningsförmåga. Smslån erbjuder lån på cirka 500-15.000 kronor, men var beredd på att du måste betala tillbaka pengarna inom loppet av 30-90 dagar. Den här låneformen lämpar sig alltså bäst för den som redan har en bra ekonomi, men som behöver lite extra finansieringshjälp.

Privatlån – Den vanligaste och populäraste låneformen som finns idag är privatlånet. Här är kraven lite högre än vid ett smslån, men å andra sidan kan du också räkna med mycket bättre lånevillkor, t.ex. när det kommer till återbetalningstid och ränta. Du behöver inte lämna någon säkerhet för att kunna få ett privatlån beviljat till din moped.

Snabblån – Snabblånet är en form av blandning mellan smslånet och privatlånet. Beloppen är högre än smslånet, och återbetalningstiden längre. Dock inte lika lång som vid ett privatlån. Du kan ansöka om ett snabblån både med och utan UC och till en löptid som passar dig och din ekonomi.

Vad krävs för att få låna?

När du vill låna pengar till en moped är det viktigt att du lånar ansvarsfullt, men även att du uppfyller de krav som långivaren har på dig. De vanligaste kraven hittar du här nedanför.

  • Du måste vara minst 20 år gammal för att få låna
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige
  • Du måste kunna uppvisa en taxerad inkomst (dock behöver du inte ha en fast anställning i många fall)
  • Du måste uppfylla kraven på minimum inkomst