Pages Menu
Categories Menu

Posted on jan 5, 2024

Flakmoped – ett bra val för billigare transport

Flakmoped – ett bra val för billigare transport

Allt fler väljer bort de traditionella bilarna för att istället leta efter mer ekonomiska transportalternativ. Vill du ha ett fordon som är billigt, har utmärkt framkomlighet och samtidigt kan transportera gods är flakmopeden det bästa alternativet.

En flakmoped är en moped (klass 1 eller 2) som är utrustad med ett ordentligt flak. Flaket kan du använda för att transportera gods av alla möjliga slag, men det är inte ämnat för passagerare. Här nedan listar vi många av de fördelar som flakmopeden har!

Bra val för skogsarbete

En flakmoped är utmärkt för dig som arbetar i skogen och vill kunna transportera allt från verktyg till ved till och från arbetsplatsen. Med bra vedklyvar från Kellfri kan du dessutom hugga stora mängder ved på en och samma gång, som din flakmoped sedan kan frakta till stugan, lagret eller till kunder. Vedklyven i kombination med flakmopeden gör arbetet mycket enklare än om du ska bära och hugga för hand.

Billig transport

En flakmoped kostar mellan 15.000-50.000 kronor beroende på om du vill köpa en ny eller en begagnad. Begagnade alternativ kan vara lika bra och gör det möjligt för dig att spara mycket pengar. Du sparar även mycket pengar på drivmedel såväl som parkeringsplats och försäkring – jämfört med en bil.

Förvaringsmöjligheter

Flakmopeden liknar inte den klassiska mopeden som är populär bland ungdomar. Den här är utrustad med ett stort flak som passar perfekt för förvaring och transport av gods. Du kan således få samma fördelar som bilar har, men utan de höga kostnaderna.

Olika klasser att välja mellan

Flakmopeden finns i både klass 1 och klass 2. Du väljer det som passar dig och din körkortsbehörighet bäst. Klass 2 kräver t.ex. endast ett förarbevis!