Pages Menu
Categories Menu

Posted on jun 12, 2017

Mopperallyt i Åsenhöga

Mopperallyt i Åsenhöga

Köra tävling med moppe? Trots de låga farterna är detta en tävling som har växt sig starkare och uppskattas av Sveriges alla mopedåkare. En tävling som passar olika åldrar och med många olika modeller av mopeder. De yngsta deltagarna är 15 år och sen finns det ingen gräns uppåt. Moppe kan man köra långt upp i pensionsåldern och det är det många som gör. Här ser man de nyaste mopederna med häftig design men också de gamla trotjänarna som har plockats fram från gömmorna.

Tävling med trivselfaktor

I Åsenhöga har man anordnat mopperally i 16 år. Ett återkommande evenemang som alltid har dragit många deltagare och stor publik. I år blev det ett nytt rekord med hela 90 deltagande ekipage. I lugnt tempo kör man en sträcka på 27 km med fyra olika kontroller. Även om tävlingen är huvudpunkten så uppskattats avslutningen nog lika mycket. När solen sänker sig tänds grillarna och erfarenheter delas mellan deltagarna. De äldre mer erfarna förarna delar med sig av tips och råd till de yngre. Man kan också få höra en och annan otrolig historia, såklart med mopeden i fokus. När de skiljs för kvällen är de flesta överens om att detta kommer de att göra om nästa är.

Reservdelar till äldre modeller

Det brukar inte ske några större olyckor i mopperacen men då och då så sladdar någon av vägen. Det mesta kan man fixa på plats med hjälp av några välvilliga medtävlare men ibland blir skadan lite större. Då kan man behöva satsa på trygga smslån utan krångel för att kunna köpa en ny del till sin moped. Har man en äldre moped så kan det vara svårt att hitta reservdelar men det finns en stor marknad för begagnade delar. På nätet finns det en del sidor som handlar med just mopeddelar för äldre modeller. Man kan även passa på när de så kallade swap meeten slår upp sina portar på sommaren så att mopeden blir klar för tävling igen.